Barva Vánoc 2021

Mír na zemi nastane, když budeme žít Vánoce každý den.

 Pomalu a jistě se k nám blíží vánoční čas a mnoho rodin (ruku na srdce, ale především žen) začíná přemýšlet, do jakých barev budou ladit vánoční stromeček, bytovou dekoraci a adventní věnečky. Ačkoliv je na každém z nás, jakou barvu zvolíme, bývá zvykem, že se každý rok odborníci a designéři usnesou v tom, jaká barva je pro daný rok typická.

Minulý rok se Vánoce nesly v odstínech zlaté. Letos se vánoční barvy ponesou ve více zemitých a světlých tónech po vzoru oblíbeného skandinávského stylu. Barvou pro letošní Vánoce je, jak již mnozí tuší z předchozích řádků, Bílá (potažmo šedá, stříbrná nebo béžová).

Bílá barva – znamená ctnost, vznešenost, lásku k pravdě a přímost. Je symbolem čistoty, jasnosti, nevinnosti, ale také perfekcionismu a touhy po dokonalosti bez kompromisů. Tato chladná barva působí rozjasňujícím dojmem a díky tomu dokáže opticky zvětšit bytový prostor. V neposlední řadě napomáhá přemýšlení. Cokoliv je v přírodě bílé, tak je i jedinečné a zároveň čisté a posvátné. Jako mléko, bílé květiny, leknín, bílá labuť, bílý kůň, křišťál, perla nebo sníh.

Pokud jste tedy vyznavači skandinávského designu, letošní Vánoce Vám jsou ušité na míru, protože kromě bílé barvy budou hrát prim i klasické přírodní, dřevěné ozdoby. Přezdobené a barevné ozdoby by měly zůstat schované v krabicích, letošní Vánoce si vybraly minimalismus.

Aby se zachoval ráz skandinávského stylu, Váš příbytek by měl být dekorován hlavně bílými svíčkami, bílými či krémovými plédy a přehozy a Váš stromeček by měl být kombinací bílých baněk a výše zmíněných přírodních ozdob. Materiál ozdob typický pro letošní Vánoce je hlavně sláma a dřevo. Také skleněné a háčkované ozdobičky letos uchvátí. Kdo by nemiloval vůni skořice a vánočních perníčků, linoucí se po celém domě. Jako přírodní ozdobičky můžete totiž použít například sušená kolečka z jablíček či pomerančů doplněné o celou skořici a svazané přírodním provázkem. Rozhodně nesmíte zapomenout ani na perníčky.

 Ať už zvolíte barvičky pro Váš stromeček či obydlí jakkékoliv, užijte si letošní Vánoce beze spěchu a se vším, co k tomuto kouzelnému času patří. Prožijte je ve zdraví a spokojenosti v kruhu rodinném.

Tu nejkrásnější a nejpohodovější vánoční atmosféru Vám z celého srdce přeje tým B.E.S. Petrovice.