Dětské snění

 Když se staneme rodiči, je spánek miminek i větších dětí naším hlavním tématem dne i večera. Během rodičovství se pak v noci setkáváme s různými situacemi. Nespavost dětí, růst zoubků, nemoci, dokonce i noční můry či děsy. Některé situace sice nemůžeme nijak ovlivnit, ale jsou tu i takové, kdy můžeme trochu pomoci, aby se děťátku ve svém pokojíčku lehce a spokojeně spinkalo.

V tomto článků Vám přineseme pár tipů a inspirace.

  • Před spinkáním pořádně vyvětrejte

Během spánku se v místnosti hromadí oxid uhličitý. Ten poté spící člověk vdechuje zpátky, a to má dost často za následek bolesti hlavy či únavu hned po probuzení. Mylně se někteří domnívají, že stačí chvilku před spaním otevřít okno v pokojíčku či ložnici a tím je vše vyřešeno. To je však veliká chyba. Důležité je vytvořit přímo průvan a vzduch v místnosti tak kompletně vyměnit. Přesto se však během 8 hodin spánku dokáže velmi rychle zpět nahromadit. V nejlepším případě je tedy dobré mít po čas spánku okno otevřené na mikroventilaci – zde si ovšem sami uvědomujeme, že to není vždy možné. Někdy nám v tom zabraňuje mrazivé počasí za okny, jindy pocit bezpečnosti, který je s otevřeným oknem přes noc o poznání menší, obzvláště v dětském pokojíčku. Jinou variantou může být to, že necháte otevřené okno v místnosti, která je dětskému pokoji nejblíže. Pocity bezpečí tím neodbouráte a nemusíte se bát, že by Vašemu děťátku byla v noci zima.

  • Nastavte si před spaním příjemné rituály, které navodí tu správnou atmosféru

Děťátko potřebuje po náročném dni trošičku zklidnit mysl. Čtení pohádek je oblíbená klasika dětí i rodičů před spaním. Když se nad tím však zamyslíme, tak poslouchání příběhu děti stále nutí přemýšlet a soustředit se. Zkuste to občas jinak. Velikým trendem v dnešní době jsou dětské meditace či dětská jóga, obzvlášť pokud je Vaše dítko už trošičku větší. Meditaci můžete například pustit před spaním do ouška nebo se nějakou meditaci naučit zpaměti a děťátku ji přeříkat. Různé cviky pro dětskou jógu najdete všude po internetu. Děťátko se po celém dni správně protáhne a zároveň si zklidní mysl před spaním. 

  • O nočních můrách si povídejte a rozeberte je

Začarovaný kruh nastává, pokud si Vaše děťátko projde zkušeností s noční můrou či nočními děsy. Nejenže takový zážitek vyděsí během noci nejednoho rodiče, ale má velký negativní dopad právě na dítě. To se pak může bát usnout, aby si ošklivý zážitek již nezopakovalo. V tuto chvíli je určitě potřeba si s děťátkem upřímně promluvit a noční můru společně probrat. Poté byste mohli i lehce přijít na to, co ji mohlo způsobit. Ošklivý zážitek během dne? Zahlédnutí něčeho strašidelného v televizi?

Pokud si o tom s dítětem promluvíte a upokojíte ho vysvětlením, proč se mu něco ošklivého zdálo, ihned se mu alespoň trošičku uleví.

  •  Vyberte správné lůžkoviny do postýlky

Tento tip vypadá jako banální rada, ale není tomu tak. Vše začíná hlavně u materiálu a končí u správně zvoleného motivu. S tímto bodem Vám náš e-shop dokáže pomoci nejvíce.

Nevěřili byste, jak dokáže děťátku pomoci se spánkem to, že má ve své blízkosti svého oblíbeného hrdinu či zvířátko. Ať už je jím Chase nebo Skye z Tlapkové patroly, pejsek, kočička či kůň nebo hrozivý, ale o to více ochranitelský tyranosaurus Rex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celu naši nabídku najdete zde: https://www.bes-petrovice.cz/detske-povleceni/