Výhody a krásy mikrovlákna

Tento materiál, jehož vlákna jsou tak malinká, že jsou dokonce tenčí než hedvábí, se vyznačuje úžasnou hebkostí a jemností. Z mikrovlákna se vyrábí vůbec nejjemnější povlečení, které můžete na trhu najít.

Nejvýznamnější vlastností tohoto materiálu je, že lze krásně použít jak v létě, tak v zimě. Zatímco v létě příjemně chladí, v zimě naopak umí skvěle udržet teplo, díky svým skvělým termoregulačním schopnostem. Výborně odvádí i vlhkost, kterou umí 5x rychleji pohltit a odpařit v porovnání s klasickou bavlnou. Mikrovlákno je také velmi odolné proti odírání a po velmi dlouhou dobu si umí v nezměněné formě uchovat svou barvu.

Dalším významným benefitem je jeho vhodnost a zdravotní nezávadnost pro alergiky, je totiž přirozeně antibakteriální. Tudíž se nemusíte bát, že by toto povlečení dovolilo roztočům a bakteriím se v posteli zabydlet společně s vámi.

Pokud jsme vás ještě nepřesvědčili o výhodách tohoto materiálu, věříme, že vás přesvědčíme na závěr. Předpokládáme totiž, že si ho zamilujete pro jeho snadnou údržbu. Je totiž téměř nemačkavé a navíc rychle usychá. Jediné dva úkony, které vás čekají po jeho vyprání, jsou prvně počkat až povlečení uschne (což za přívětivých podmínek nemusí být ani nikterak dlouho - je totiž rychleschnoucí) a následně ho můžete pouze složit či rovnou použít.  

Poté vám už nic nebude bránit v zachumlání se do sametově příjemných peřin, hebkých jako peříčko.

A jak povlečení z mikrovlákna správně prát?

Povlečení z mikrovlákna perte vždy naruby se zavřeným zipem. Nemusíte se bát zvolit vyšší teplotu praní. Prát lze totiž až na 60 stupňů. Perte ho vždy raději odděleně od ostatního prádla. Po vyprání ho šetrně odstřeďte a pověste na sušák. Jak jsme již zmínili výše, uschne vám poté cobydup.

  • Na našem e-shopu můžete vybírat ze šesti vzorů povlečení na peřinu.

Jedním z nejprodávanějších vzorů je povlečení s motivem levandule či povlečení Menta.

 

 

  • Také si můžete vybrat ze tří motivů povlaků na dekorační polštářek.

Menta

Callisia

Hosta