Jak vypadá francouzské povlečení?

Milovníci romantických filmů určitě vědí, o čem je řeč. Není totiž výjimkou, že se v nich partneři zachumlají pod jednu velkou přikrývku a užívají si vzájemné blízkosti. Ruku na srdce, kdo z nás by to taky nechtěl aspoň jednou zažít? Teda aspoň v případě, že máte štěstí a partner vás v noci nepřipravuje o deku.

Přikrývka k posteli patří

Spánkem trávíme velkou část našeho života, proto by měl být kvalitní a ničím nerušený. To dost dobře nejde bez pohodlné postele, kvalitní matrace a dobře vybraných lůžkovin ve vaší ložnici.

Kdo má děti, které za ním často v noci chodí, protože je něco trápí nebo se jim zdají špatné sny, ten ví, že jedna deka je pak málo. Dá se to nějak vyřešit? No jasně, právě francouzskou přikrývkou, tedy peřinou větších rozměrů.

Víte, že francouzské přikrývky mají nejčastěji rozměry 200 x 200 cm, 220 x 220 cm, 220 x 200 cm, 240 x 200 cm?

Jaké jsou přednosti francouzské přikrývky?

  • Všichni, kdo pod ní spí, si jsou vzájemně blíž.
  • Nepřetahujete se o jednu malou deku.
  • Vypadá elegantně a romanticky.
  • Vejdete se pod ní i s dětmi.

Jak už to ale bývá, každé pro má i své proti. V tomto případě jde o horší manipulaci s dekou a taky skutečnost, že když ji budete chtít vyprat, budete muset do čistírny. Do pračky se vám asi vejít nebude.

Jak je to s povlečením na francouzskou přikrývku?

Dneska už se nemusíte bát, že na přikrývku pro dva nenajdete povlečení, nebo že si nebudete moci vybírat. Výrobci už myslí i na vás, tak směle do toho.

Při výběru postupujte úplně stejně, jako když kupujete povlečení klasických rozměrů.

Krok první: Pozor na materiál

Povlečení by mělo být prodyšné, savé a příjemné na dotek. Mezi nejoblíbenější patří bavlna ve všech svých podobách a mikrovlákno.

Náš tip: Na volbě materiálu si dejte obzvlášť záležet, když vybíráte povlečení pro alergika nebo astmatika.

Krok druhý: Zkontrolujte si rozměry

Jaké rozměry povlečení potřebujete? Přizpůsobte je rozměrům přikrývky. Standardem je délka 200 cm, najdou se ale i osoby, které potřebují prodlouženou přikrývku, ta pak má 220 cm.

Krok třetí: I na designu záleží

Tady může nastat kolize s partnerem. Design povlečení by měl ladit s interiérem, musí ale také odpovídat vašim představám. Kompromisem bývají neutrální barvy. Jinak se ale můžete řídit svým srdcem.

Náš tip na závěr: Při výběru francouzského povlečení si dejte pozor na středový šev, který dokáže spánek pěkně znepříjemnit. Když ho na povlečení objevíte, nebylo ušité z jednoho kusu a raději si vyberte jiné.