Ložnice jako z doby romantismu

Romantismus jako umělecký směr je vnímaný hlavně v oblasti literatury, architektury a filozofie. Jeho nástup přišel na konci 18. století a svůj vrchol zažíval na počátku 19. století a zasáhl tehdy do života mnoha lidí.

Pro romantismus je typické, že se unášel na vlnách fantazie, byl protkán emocemi a sny. V romantismu převládal cit nad rozumem.

Dnes pro Vás máme pár tipů, jak si trochu romantismu můžete vnést i do Vaší ložnice. Možná si pak při večerním ulehnutí budete připadat jako jedna ze sester Bronteových nebo Vám na mysli vytanou verše Karla Hynka Máchy. Nebo si připomenete dobu, kterou nám tak krásně vykreslila ve svém nejznámějším díle právě z období romantismu Božena Němcová. Její babička totiž na Starém bělidle ulehala přesně do takové postele, která je pro romantismus (a zároveň romantický venkov) tak typická.

Romantický styl bydlení se vyznačuje útulností, pohodlností, něžností a v neposlední řadě z něj dýchá nostalgický dech historie.

V interiéru inspirovaném romantismem převládají jemné odstíny teplých barev, jako jsou: béžová, meruňková, lila, růžová nebo světle modrá.

Ze všech barevných variant si můžete vybrat i na našem e-shopu:

 

1) Meruňková barva

Bavlněné povlečení - Valentina

 

2) Růžová barva:

Bavlněné povlečení - Piastrella

 

3) Lila barva:

Povlečení z mikrovlákna - Malva

 

4) Béžová barva:

Bavlněné povlečení - Adria beige

 

5) Modrá barva:

Povlečení TOP Hotel 140x200 + 70x90

 

 Kdo vejde do místnosti, která na něj dýchne romantikou, ten určitě okem zavadí hlavně o krajky — ať už v podobě různých záclonek, deček nebo jako dekorační prvek na stolku či komodě.

 

Ti největší milovníci romantiky si neodpustí ani nebesa nad postelí.

     

Třešničkou na dortu jsou pak svíčky, lucerničky, dobové vázičky a květiny, které podtrhnou tu správnou romantickou atmosféru.