Mikroplyš vs. mikroflanel

Znáte něco lepšího, než se po náročném dni zachumlat do heboučké deky a užívat si příjemný a ničím nerušený pocit relaxace? Že ne? My také ne a proto bychom Vám rádi přiblížili svět mikroflanelových dek. Mikroflanelové deky mají široké využití, které se nemusí vázat jen na zimní období. Deku můžete použít jako přehoz na pohovku v obývaku nebo na zahřátí u televize či večer na terase. Deka je poměrně skladná a lze tak krásně využít na cesty.

Mikroplyš vs. mikroflanel- je velice časté, že se tyto dva pojmy pletou či se dokonce považují za synonymum, ale není tomu tak. Krátce si tedy vysvětlíme, jaký je v těchto dvou pojmech rozdíl.

  • Mikroplyš je velice oblíbená látka pro zimní období. Je velice jemná a hebká na omak. Skládá se z mnoha jemných chloupků.
  • Mikroflanel nebo také jinak řečeno mikroplyš nové generace je ještě jemnější než mikroplyš. Jemnější struktury se u této látky se dá docílit tak, že se vlákna vícekrát počesají a díky tomu je jejich už tak jemný chlup ještě jemnější, hustější, hřejivější a lesklejší. I když se vlastně jedná o 100% polyester, je vhodný i pro malé děti a alergiky. Krátké chlupy na sebe totiž jen těžko naváží nečistoty a nežádoucí mikroorganismy. Díky lesklosti jednotlivých chloupků nečistoty po vláknech vlastně jednoduše sklouznou.

Údržba mikroflanelových dek

Mikroflanelové deky jsou velice snadno udržovatelné. Po vyprání nežmolkují.

  • Praní

Doporučené praní je na 30 °C maximálně 40 °C. Aviváž je lepší vynechat nebo použít aviváž speciální – například antistatickou. Po prvním vyprání deky se ani nemusíte bát, že by pouštěla chloupky. Jde totiž o velmi kvalitní a stálobarevný materiál.

  • Sušení

Deky velice snadno schnou na sušáku. Kapky vody po vláknech jednoduše a rychle sklouznou a tak není zapotřebí vkládat deku do sušičky. Ovšem ani to není u tohoto materiálu zakázáno. Volte raději co nejšetrnější program.

  • Žehlení

Velkou výhodou je, že mikroflanelový materiál není nutné vůbec žehlit. Takže stačí vysušenou deku složit a uklidit do prádelníku.

 

Nabídka u B.E.S. PETROVICE

Na našem e-shopu si můžete vybrat z několika barevných variant mikroflanelových dek.

  • Základní údaje:

materiál: 100% polyester – mikroflanel,

velikost: 150 × 200 cm,

gramáž: 300 g/m2.

 

Dětské deky

  • Základní údaje:

materiál: 100% polyester – mikroflanel,

rozměr: 110 × 140 cm.

Náš tip: vyberte si ke své barevné dece i ladící mikroflanelové prostěradlo v rozměrech         90 × 200 cm nebo 180 × 200 cm.