Znáte povlečení, které nemusíte žehlit?

Určitě se mezi námi najde nejeden člověk, který žehlení zrovna nemiluje. A už vůbec nemáme rádi žehlení košil a rozměrných věcí jako povlečení. Jenže spát ve zmuchlaném, to taky dost dobře nejde, protože na pohled to nevypadá hezky. Co s tím?

Na trhu je i povlečení, které se nežehlí

Přesně tak. Řešením celé situace je pořídit si povlečení, které se žehlit buď vůbec nemusí, nebo je to u něj dokonce zakázáno. Stačí ho vyprat, pověsit na sušák, povléct a používat. Jak takové povlečení vypadá?

Povlečení z bavlněného saténu s nežehlivou úpravou

Bavlna se řadí mezi nejoblíbenější materiály, protože je prodyšná, savá, příjemná na dotek a hezká na pohled. Snese i vysoké teploty praní, jenže se mačká a je třeba ji žehlit.

Když ale sáhnete po povlečení z bavlněného saténu, můžete se těšit na všechny přednosti bavlny, ale taky na nežehlivou úpravu. Samozřejmě, kdo chce, ten i povlečení z bavlněného saténu může vyžehlit, maximálně ale na 150 °C.

Víte, že povlečení z bavlněného saténu je krásně lesklé, ale oproti tomu z polyesteru neklouže, nezatrhává se, neelektrizuje vlasy?

U krepového povlečení je žehlení zakázáno

Dalším oblíbeným materiálem na poli povlečení je krep. Jen hrstka lidí ale ví, že krep není žádný speciální materiál, ale odlišné zpracování bavlny.

Když si pořídíte povlečení z krepu, můžete si být jisti, že je prodyšné a dobře od těla odvádí pot. Příjemným bonusem, který potěší všechny praktické hospodyňky je skutečnost, že žehlení je v tomto případě zakázané. Vyrábí se v nesrážlivé úpravě, nesmí se ani mandlovat.

Víte, že krepové povlečení se hodí i pro osoby, které se hodně potí?

V zimě vás zahřeje flanel

I flanel je z bavlněných vláken. Pro jeho výrobu se používají hladká a hebká vlákna 100% bavlny, počesáním se upravují na flanel. Tohle povlečení žehlit můžete, ale nemusíte, v každém případě se hodí zejména v zimě, kdy vás zaručeně zahřeje.

Náš tip: Flanelové povlečení je jemné, měkké, drží tvar, barvy neblednou a při správné péči vám bude dlouho a dobře sloužit.

Potěší vás i mikrovlákno s nežehlivou úpravou

Bavlně tak úplně neholdujete? Co takhle povlečení hebké jako hedvábí a lehké jako pírko? Ano, řeč je o povlečení z mikrovlákna, které se pyšní skvělými termoregulačními vlastnostmi, má nežehlivou úpravu a opravdu rychle schne. 

Víte, že i když povlečení z mikrovlákna nevyžehlíte, žádné roztoče ani bakterie v něm nenajdete? Je totiž přirozeně antibakteriální.