Barvy minerálních kamenů ve Vaší ložnici

Blyštivé, třpytivé, hrající pestrou škálou barev a odstínů. Minerály jsou krásné nejen na pohled, ale přináší nám i něco navíc. Není tajemstvím, že jsou nositeli pozitivních vibrací a energií. Pro ty, co věří v jejich magickou moc, slouží i jako amulety pro různé záměry a přání. Ať už si dotyčný přeje lásku, zdraví, štěstí, nebo dostatek hojnosti.

Obrázek1

My jsme pro Vás vybrali několik nejoblíbenějších kamenů, abychom Vám jejich význam trochu více přiblížili a zároveň Vám z naší nabídky vybrali výrobky, které vlastní stejnou barvu jako tyto minerály.

Akvamarín

Obrázek2

 Akvamarín je kamenem odvahy, naděje a lásky. Dokáže do naší mysli vnést pomocí svých vibrací pocit spokojenosti. Připisuje se mu i schopnost zmírnit podrážděnost a agresivitu. Pomáhá odblokovat nefungující komunikaci a zlepšit sebevyjadřování. Energie, kterou vlastní, je uklidňujícího charakteru a díky tomu dokáže potlačit stres a uklidnit mysl. V dávných dobách se dokonce věřilo, že dokáže čelit silám temnot a získávat přízeň duchů světla.

 

  • Barvy akvamarínu: Akvamarín je bledě modrý, průhledný krystal. Své jméno z latinského "aqua marina" získal právě díky své barvě, která připomíná jiskřivou vodu v oceánu.

 Výběr z naší modré nabídky:

  nebeská modrá (24) b               1-005-0044                         6-002-0103   

Prostěradlo Froté - Nebeská modrá              Povlečení z bavlněného saténu - Milano            Dekorační polštářek Melange - Modrý melír

 

Ametyst

Obrázek3

Ametyst je kamenem klidu a ochranyJe to kámen se silnou ochrannou silou. Dokáže zahnat či tišit negativní emoce (jako strach, vztek, zlobu, stres) pomůže i s nespavostí nočními můrami. Navíc rozvíjí soustředěnost či intuici a je podpůrným kamenem pro proměnu záměrů ve skutečnost.

 

 

  • Barvy ametystu: Ametyst má celou řadu fialových odstínů, od světlých tónů až po tmavé. Někdy bývá až purpurově zabarvený. Vzácně je průhledný, či průsvitný se skelným leskem, existují ovšem i formy s matným povrchem.

Výběr z naší fialové nabídky:

Fialová (14) b                1-002-0497a               6-002-0007a

  Prostěradlo Jersey MAKO - fialové           Bavlněné povlečení české výroby - Fiori viola         Dekorační polštářek - Fialový

 

Citrín

Obrázek4

Citrín je považován za kámen štěstí, hojnosti a prosperity. Jeho název pochází z latinského „citrinus“ aneb „žlutý jako citron“. Citrín je blahodárně působící krystal, který v sobě dokáže uchovat sluneční energii. Svému majiteli díky tomu dokáže předávat teplo, energii a zvyšovat tvůrčí schopnosti. Působí také jako energetický čistič a pohlcuje, proměňuje a rozptyluje negativní energie. Stejně jako ametyst zbavuje nočního strachu a předchází nočním můrám. Pomáhá bojovat s depresí, smutkem špatnými myšlenkami. Dodává sílu a posiluje sebedůvěru a pozitivní pohled na svět, s citrínem tak budete snáz přijímat kritiku.

 

  • Barvy citrínu: Jak již název napovídá, citrín se objevuje ve žlutých či nazlátlých barevných tónech. Žlutá je barva Slunce. Proto díky těmto žlutým kamenům vidíme vše jasně a v plné kráse.

Vneste trochu teplého Slunce i do Vašeho domova s naší žlutou nabídkou:

sytá žlutá (7) b              1-002-0498a               6-002-0010a

Prostěradlo Froté PERFECT – Žlutá       Bavlněné povlečení české výroby - Triangle        Dekorační polštářek 45x45 - Žlutý

 

Granát

Obrázek5

Granát je kamenem energie, lásky, klidu a ochrany. V oblasti lásky povzbuzuje touhu a oddanost a upevňuje vztahy. Je i kamenem odvahy a naděje. Svými vibracemi pomáhá především v situacích, kdy člověk netuší, co si dál počít. V historii byl používán také jako amulet, který varuje před blížícím se nebezpečím. Dodává sebedůvěru a posiluje pud sebezáchovy.

 

  • Barvy granátů: Barvy granátů jsou ruzné podle druhu. Nejčastěji se ovšem setkáváme s červeně barevnou škálou s odstíny fialové, hnědočervené až černé. Granáty mohou být, ale i oranžové, zelené nebo žluté.

Červená barva v naší nabídce:                    

Červená (26) b               1-003-0023              6-002-0008a

Prostěradlo Jersey MAKO – Červená             Luxusní mikrokrepové povlečení - Red             Dekorační polštářek 45x45 - Červený

 

 

Jantar

Obrázek6Jantar je „kamenem“ optimismu, rovnováhy a trpělivosti. Kámen zde uvádíme v uvozovkách, protože ve skutečnosti se nejedná přímo o kámen či minerál, ale o ztuhlou a zkamenělou pryskyřici stromů. Díky tomu má pryskyřice silné spojení se zemí přírodou a je vodičem vyšších energií. Má také očistnou moc, která z těla vyhání nerovnováhu a tím posiluje zdraví.

Posiluje paměť a pomáhá přitahovat přátelstvíláskupeníze i úspěchChrání děti, a proto se velmi často setkáváme s tím, že se dětem pořizují v době růstu zoubků jantarové náhrdelníky, aby zmírnili bolest.

  • Barvy jantaru: Jantar se nejčastěji objevuje s medově žlutými a oranžovými tóny. Existuje však i žlutobílá až hyacintově červená forma.

Oranžová barva v naší nabídce:

Sytá oranžová (15) b                 1-003-0022                6-002-0006a

Prostěradlo Froté PERFECT - Sytá oranžová   Luxusní mikrokrepové povlečení - Orange          Dekorační polštářek 45 x 45 - oranžový

 

 

 

Růženín

Obrázek7

Růženín je kamenem lásky, přátelství, krásy a vitality. Růženín nás učí sebelásce, podporuje něžnost a pomáhá projevovat  lásku a city k sobě samému i ostatním. Pomáhá stimulovat sexualitu a smyslnost. Podporuje fantaziiinspiraci i tvořivost. Učí nás trpělivosti a dává nám sílu odpouštět. Odbourává negativní emoce jako je strachzlost a pocity viny. Stejně jako ametyst nebo citrín hrání před nočními můrami a podporuje klidný spánek. Využívá se k dětem, kterým pomáhá při strachu z tmy. Je symbolem tzv. „Velké Matky“, která spojuje Zemi a Vesmír. Je skvělým pomocníkem v mateřství, neboť upevňuje vztahy a důvěru. V průběhu těhotenství se dokonce doporučuje přikládat na břicho.

 

  • Barvy růženínu: jak již název napovídá, u růženínu se pohybujeme v barevné škále od světle růžové až po červenorůžovou.

Růžová barva lásky a něhy v naší nabídce:

                                 

      růžová (11) b            1-002-0499a               6-002-0028a

Prostěradlo Froté PERFECT – Růžová             Bavlněné povlečení české výroby - Piastrella               Dekorační polštářek 45x45 - Růžový

 

Smaragd

Obrázek8

Smaragd je kamenem inspirace, nekonečné trpělivosti a naděje. Smaragd slouží jako magnet na lásku, peníze a štěstí. V partnerství pomáhá nastolit rovnováhu, věrnost a  je-li  to potřeba i zklidňit city. Podporuje přátelství a jeho zelená barva nás spojuje s přírodou. Považuje se i za kámen regenerace a pomáhá tak při překonávání smutku, neštěstí či vzteku. Zvyšuje tvořivost, soustředěnost a sebevědomí.

 

 

  • Barvy smaragdu: smaragdy se v přírodě nacházejí v různých odstínech zelené barvy.

Zelená nabídka u nás na e-shopu:

Zelený tyrkys (18) b             1-002-0487c - kopie             6-002-0029a

Prostěradlo Jersey MAKO - Zelený tyrkys         Bavlněné povlečení české výroby - Sáva       Dekorační polštářek 45 x 45 - Zelený tyrkys

Tyrkys

Obrázek9

Tyrkys je kamenem ochrany, moudrosti a harmonie. Tyrkys Vám pomůže mírnit proměnlivé nálady a navodit Vám ten správný, vnitřní klid. Zbavuje nervozitystresu a přináší rovnováhu. Je skvělým pomocníkem při stavech vyčerpání a depresivnívh stavech. Je silným ochranným a očistným kamenem. Pomáhá také objevovat krásu v nás i v ostatních. Přisuzují se mu schopnosti odrážet elektromagnetický smog. Zvyšuje také kreativitu. Stejně jako například akvamarín zlepšuje komunikaci a argumentaci.

  • Barvy tyrkysu: barvou tohoto kamenu je, jak lze vyčíst již z názvu, tyrkysově modrá a modrozelená.

Prohlédněte si i naši tyrkysovou nabídku:

                 

Modrý tyrkys (22) b                1-002-0496a             6-002-0009a

Prostěradlo Froté PERFECT - Modrý tyrkys         Bavlněné povlečení české výroby - Diamanty             Dekorační polštářek 45 x 45 - Tyrkysový